عیار چهارده صفر چهار

ارائه مطالب فرهنگی و دیدگاه های اینجانب در حوزه فرهنگ

۴ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

چهارشنبه, ۲ دی ۱۳۹۴، ۰۷:۴۲ ب.ظ صراف
ویژه نامه «رصد» با موضوع «حاشیه نشینی» منتشر شد

ویژه نامه «رصد» با موضوع «حاشیه نشینی» منتشر شد

فایل pdf را از اینجا دریافت کنید

۰۲ دی ۹۴ ، ۱۹:۴۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صراف
چهارشنبه, ۲ دی ۱۳۹۴، ۰۷:۴۰ ب.ظ صراف
روستای اسوه: رهاورد آموزه اسلامی رشد و سعادتمندی

روستای اسوه: رهاورد آموزه اسلامی رشد و سعادتمندی

نام کتاب : 

روستای اسوه: رهاورد آموزه اسلامی رشد و سعادتمندی

نویسنده محمود صلاحی 

زیرنظر حسن ناصری پور 
به اهتمام مهدی فاضل فکور 
به اهتمام بهزاد تیمورپور 
به اهتمام امیر صراف 
محقق محمد سهیلی 
محقق حسین زمانی

ناشر : دنیای تغذیه 

                                                 لینک خرید

۰۲ دی ۹۴ ، ۱۹:۴۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صراف
چهارشنبه, ۲ دی ۱۳۹۴، ۰۶:۵۲ ب.ظ صراف
سوغات زائران؛ از غفلت متولیان فرهنگی تا تنگ‌شدن عرصه بر رقیبان ایرانی

سوغات زائران؛ از غفلت متولیان فرهنگی تا تنگ‌شدن عرصه بر رقیبان ایرانی

گروه اجتماعی: رئیس مرکز رشد و فناوری‌های زیارت گفت: در سایه غفلت متولیان فرهنگی، رقیبان خارجی کالاهای خود را در دل بازارهای این شهر قرار داده‌اند تا از این طریق ضمن معرفی فرهنگ و آداب خویش، سود اقتصادی فراوانی را در این مسیر به جیب بزنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اختتامیه دومین دوره ایده‌‌پروری مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت با موضوع سوغات زائران کودک و نوجوان، هفتم شهریورماه در فرهنگسرای کودک و آینده واقع در پارک کوهسنگی مشهد برگزار شد.

در ابتدای مراسم، پس از پخش کلیپ قرائت قرآن، سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و صلوات خاصه امام رضا(ع) امیر دائی صراف، معاون اجرایی مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی زیارت گفت: در این دوره پس از برگزاری داوری اولیه ایده‌های ارائه شده، 56 ایده سوغاتی ویژه کودکان و نوجوانان مورد داوری هیئت داوران قرار گرفت که تعداد 17 گروه به مرحله نهائی راه یافته‌اند و پس از داوری نهائی به 4 گروه برتر جوایزی اعطا خواهد شد.

پس از صحبت‌های صراف، مهندس مهدی یک‌پسر، مجری ایده‌پروری سوغات زائران کودک و نوجوانبا اشاره به نقش بازار سوغات در ارتقای شاخص‌های فرهنگی و اقتصادی شهر مشهد، بیان کرد: عرضه سوغات فرهنگی گامی مؤثر در جهت تبیین فرهنگ رضوی است با این حال، این روزها زائران بسیاری تصور درستی از سوغات پایتخت معنوی ندارند.

مجری ایده‌پروری سوغات زائران کودک و نوجوان ادامه داد: در این راستا در سایه غفلت متولیان فرهنگی، رقیبان خارجی کالاهای خود را در دل بازارهای این شهر قرار داده‌اند تا از این طریق ضمن معرفی فرهنگ و آداب خویش، سود اقتصادی فراوانی را در این مسیر به جیب بزنند.

یک‌پسر در ادامه افزود: مردان و زنانی که این روزها پا به سن گذاشته‌اند سوغاتی مشهد را با مهر، تسبیح، چادر نماز، نبات، زرشک، زعفران و نخود چی می‌شناسند اما در حال حاضر با تغییر ذائقه توسط چینی‌ها یا تولیدکنندگان مالزیایی و پاکستانی دیگر خبری از مهر و تسبیح در سوغات این شهر مذهبی نیست به گونه‌ای که کافی است، در پیچ و خم بازارهای این شهر گام برداری، آنگاه در می‌یابی که چگونه رقیبان عرصه را بر رفیقان تنگ کرده و در قلب فرهنگ این کشور تحفه‌های بیگانه را عرضه می‌کنند.

وی با بیان اینکه امروز نسل‌های جوان‌تر سوغات مشهد را با بدلیجات، اسباب بازی، اشیای زینتی و سفال‌های چینی می‌شناسند، اظهار کرد: انگار به آسانی بر پیشانی هر جنس و کالایی که از مرزهای خارج وارد می‌شود، مهر معنویت ثبت می‌شود اما در این میان متولیان فرهنگی ما دست روی دست گذاشته‌اند تا زائران همچنان با تصوری غلط کالاهای دیگر را به جای سوغات مشهدالرضا(ع) به شهر و دیار خود ببرند.

مجری ایده‌پروری سوغات زائران کودک و نوجوان گفت: روزگاری نه چندان دور سوغات مشهد در میان تمام شهرهای کشور معروف بود اما امروز تمام سوغاتی شهرهای دیگر نیز در این شهر پیدا می‌شود، از سوهان قم، گز و پولکی اصفهان تا قوتو کرمان، همچنین سوغات‌های چینی و خارجی و تحفه سایر شهرهای کشور از بازار رضا، عباسقلی خان تا حوالی میدان شهدای مشهد قد علم کرده است.

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام هاشم مهذب، رئیس مرکز رشد و فناوری‌های زیارت گفت: در این جلسات سعی شده که دوره‌های ایده‌پروری به سمت خلاقیت حرکت کند زیرا ما اگر بخواهیم به مسائل فرهنگی جامعه بپردازیم، نمی‌توانیم از سرمایه‌ای به نام جوانان و نخبگان چشم پوشی کنیم بنابراین ما باید به سمت تولید محصولاتی برویم تا بتوانیم آن‌ها را به راحتی در اختیار زائران قرار دهیم که این امر توجه مسئولان را می‌طلبد.

در ادامه مراسم، گروه‌های شرکت کننده به ارائه طرح‌ها و ایده‌های خود در حوزه سوغات زائر کودک و نوجوان پرداختند که از بین آن‌ها به ترتیب چهار گروه «کفشدوزک»، با موضوع عروسک حجاب، «شتاب»، با موضوع ارائه محصولاتی برای مهارت‌ورزی در حوزه نظم، «آفران»، سالنامه همراه کوچک و «سی‌پر»، بازی پازل اندرویدی با موضوع کتاب منطق‌الطیر به عنوان گروه‌های برتر این دوره انتخاب شدند.

همچنین گروه‌های نسیم آفاق وحی، با موضوع تولید پوشاک اسلامی، چرمینه، طراحی نشان ایرانی و اسلامی بر روی کیف‌ها، آرمان‌شهر، ارائه آثار اسلامی در قالب پاپ آپ، و چتر، با موضوع کبوترانه نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.

یادآور می‌شود، در این مراسم، جواد محمد‌زاده مقدم، مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی، عبدالله نصیری، قائم مقام و معاون فرهنگی شهرداری مشهد، محمد سهیلی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد و فعال فرهنگی و علی جاهدی، مدیر مرکز رشد ICT استان خراسان رضوی به عنوان هئیت داوران این دوره کار قضاوت را بر عهده داشتند.

                                                                                                                                               لینک خبر

۰۲ دی ۹۴ ، ۱۸:۵۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صراف
چهارشنبه, ۲ دی ۱۳۹۴، ۰۶:۴۹ ب.ظ صراف
دوره ایده پروری مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت

دوره ایده پروری مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، این دوره که با موضوع «سوغات زائران کودک و نوجوان» پنجم و ششم شهریورماه در محل فرهنگسرای «کودک و آینده» مشهد برگزار شد،82 نفر در قالب هفده گروه، ایده های خود را در معرض قضاوت قرار دادند که پس از اعلام نتایج از سوی هیات داوران، چهار گروه جواز حضور در مرحله شتاب را پیدا کردند.  

 هر یک از گروه های حاضر در دومین دوره ایده پروری مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت که در قالب کارگاه آموزشی برگزار شد، ضمن آشنایی با فناوری های فرهنگی و یادگیری مدل و طراحی کسب و کار، به بیان دیدگاه ها و سوالات خود در رابطه با نحوه موفقیت در عرصه سوغات زائران کودک و نوجوان پرداختند.

 
بر اساس این گزارش، دوره شتاب، دوره ای سه ماهه و فشرده است که در طی آن، متقاضیان ایده‌ خود را با استفاده از راهنمایی مربیان شتاب دهنده، مشاوران و آموزش های شتاب دهنده تکمیل و پرورش می­ دهند.
 
در پایان دوره نیز مسابقه ای تحت عنوان روز نمایش(Demo Dayبین تیم ها برگزار می‌شود که در آن شرکت کنندگان طرح خود را در جمع مربیان، مشاوران، مدیران سازمان­های همکار شتاب­دهنده و مرتبط با طرح و سرمایه‌گذران خصوصی ارائه داده و طرح­های برتر جهت ورود به دوره رشد با توجه به نظر ایشان، انتخاب می‌شوند.
 
 
بازار محصولات فرهنگی کودک و نوجوان سرشار از کالاهای ضدفرهنگی است
مهدی یک‌پسر، مجری دومین دوره ایده‌پروری مرکز رشد زیارت در رابطه با اهمیت برگزاری این دوره گفتامروزه محصولات فرهنگی تأثیر بسیار بالایی در تولید ناخالص ملی کشورهای صنعتی دارند، بنابراین بی‌توجهی به این موضوع، گرفتار شدن در هجمه‌های فرهنگی بیگانه و در نهایت بی هویتی فرهنگی را به همراه دارد.
 
 
وی افزود: اگر چه گروه سنی کودک و نوجوان یکی از مخاطبان اصلی سوغات زائر به شمار می‌رود، اما متأسفانه بازار این محصولات سرشار از کالاهایی است که هیچ تناسبی با زیارت نداشته و حتی در موارد متعددی دارای نتایج ضد فرهنگی نیز دارند.
 
تولید ابزار بهبود سطح زندگی و تولید ثروت
سیدمحمد صاحبکار خراسانی، سرپرست امور شرکت ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز با بیان این که فناوری‌های فرهنگی نشأت گرفته از فرهنگ و معارف دینی هستند، گفت: باید شرایطی را فراهم آورد تا موضوعات فناوری‌های نرم را به سطح زندگی عموم مردم تسری داده و آن را به ابزاری جهت بهبود سطح زندگی و تولید ثروت تبدیل کنیم.
 
وی، تحقق این امر را نیازمند ورود نخبگان و فعالان فرهنگی دانست و تصریح کرد: مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت با برگزاری دوره‌های مختلف ایده‌پروری، این رسالت ملی را به خوبی عهده‌دار شده است.
 
شاخصه های سوغات زائر
حسین شادکام، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد نیز ضمن بازدید از دوره ایده پروری سوغات زائران کودک و نوجوان، اظهار کرد: با توجه به تشرف بیش از بیست میلیون زائر داخلی و خارجی به شهر زیارتی مشهد، باید بسترهایی را به وجود آورد تا افزون بر ادعیه و نرم افزارهای مذهبی، بتوان محصولاتی را ارائه کرد که ترسیم‌کننده خاطرات زیارت‌محور از پایتخت معنوی ایران باشند.
 
وی از توجه به ابعاد معرفتی، ظرفیت‌های فضای مجازی و تولیدات مدرن، به عنوان ویژگی‌های محوری سوغات زائران نام برد و افزود: سوغات زائران شهر مشهد باید مخصوص این شهر باشد تا زائران با نگاه به این محصولات، حرم مطهر رضوی و خاظرات معنوی خود از شهر مقدس مشهد را در ذهن تداعی کنند.
 
بسترهای ایده‌ال مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت
محمدکاظم دبیری، معاون طرح و برنامه‌ریزی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی هم با اشاره به استعدادهای جوانان شهر مشهد در حوزه فرهنگی، تصریح کرد: مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت فضای مناسبی را برای بروز و ظهور ایده های نخبگان و فعالان فرهنگی ایجاد کرده است.
 
وی افزود: مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت می تواند بستری ایده آل در جهت شناسایی و معرفی ایده های خلاقانه به صاحبان سرمایه باشد.
 
همچنین امیر دائی صراف، معاون اجرایی مرکز رشد فناوری های فرهنگی زیارت درباره اهمیت و جایگاه برگزاری دوره های ایده پروری گفتمرکز رشد یکی از ابزارهای رشد اقتصادی است که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل کرده تأسیس می شود و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پا گرفتن شرکت های جدید را فراهم می کند.
 
  معاون اجرایی مرکز رشد فناوری های فرهنگی زیارت درباره نحوه حمایت از افراد ایده‌پرور تصریح کرد: دوره آموزشی مرکز رشد رایگان برگزار می شود، ضمن آن که پارک علم و فناوری برای حمایت از این افراد دفتر کاری را در محل پارک در اختیار گروه‌های برگزیده قرار می دهد و به جای آنان، با طرف مقابل برای فروش محصول فرهنگی قرارداد امضا می کند.
 
وی با بیان این که استفاده از مراکز رشد، امروزه به عنوان یکی از ابزارهای پذیرفته شده برای تبدیل خلاقیت ها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب می شود، افزودبرای تحقق کارآفرینی فرهنگی و پاسخگویی به نیازهای موجود و آتی در این حوزه، نیاز به طراحی مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت است که بتوان از طریق آن، بستری مناسب برای ساماندهی مجموعه های فعال در این حوزه و تربیت نیروی انسانی کارآفرین مبتنی بر ارزش های اسلامی ـ ایرانی فراهم کرد./930/پ202/ی
۰۲ دی ۹۴ ، ۱۸:۴۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
صراف